Skip to main content

Den korte version:

 

  • Cand.pæd.psyk og stresscoach
  • Underviser og foredragsholder
  • Personlighedstræk: forandringsdrivende,  resultatorienteret, autentisk og empatisk
  • Hovedinteresse: biologiske og psykologiske mekanismer, der styrer vores adfærd og trivsel 
  • Uddannet på Roskilde Universitetscenter (RUC) og hos Forebyg stress v/. Bjarne Toftegaard
  • Certificeret i FokusProfilen v/. Garuda
  • Har mere end 14 års praksiserfaring og uddannelser indenfor udviklingspsykologi, kognitiv adfærdspsykologi, stress og ernæring

 

 

 

Den lange version:

I 1997 afsluttede jeg HF og havde ingen ide om, hvad jeg ville, når jeg ”blev stor”. Jeg tog et år til England som Au Pair og besluttede (eftersom jeg altid har elsket at læse og lære nyt), at jeg ville studere, når jeg kom hjem. I 1998 startede jeg på humanistisk basisuddannelse på Roskilde Universitetscenter.

I 2001, efter at have studeret psykologi et år, blev jeg nysgerrig på kommunikation og formidling i mig. Jeg ville gerne i praktik på DR med henblik på at producere børne-tv. Det lykkedes ikke og for en kort stund var jeg ved at skifte spor til talepædagog. Jeg endte med at vende tilbage til Roskilde Universitetscenter, hvor jeg læste pædagogik og skrev integreret speciale i psykologi og pædagogik.

I 2006 blev jeg som 27 årig mor for anden gang. Jeg havde nu to skønne piger, som ikke sov deres tid væk. Faktisk sov de så lidt, at jeg besluttede mig for at “knække koden”, finde roden eller årsagen. I 2008 læste jeg til Autoriseret helsevejleder og i 2009 tog jeg uddannelsen til Livstilscoach.

I 2009 fik jeg job som administrativ medarbejder i et helsefirma, hvor jeg hovedsagelig beskæftigede mig med administration, formidling og markedsføring. I 2011 kastede jeg mig for alvor ud i drømmen om at blive selvstændig og udviklede Sund for Sjov metoden.

7 år senere i 2018, indså jeg, at jeg ikke kunne udvikle mig mere i det koncept, jeg havde skabt. Trangen til forandringer trak og jeg læste til stresscoach. I 2020 (lige før Corona lukkede alt ned) blev jeg certificeret i FokusProfiler. 

Lige nu midt i Corona-krisen afholder jeg samtaler over telefonen, Skype/Facetime eller som Walk and Talk. Og så hjælper jeg virksomheder med at optimere og udvikle egne ressourcer optimalt blandet andet via FokusProfiler, vinderkultur og virksomhedscoaching. 

 

Min optik:

Jeg har altid været nysgerrig på menneskets natur. Hvad motiverer os? Hvorfor får vi stress? Hvilke biologiske og psykologiske mekanismer styrer vores tanker, følelser og adfærd? Og hvad er logikken i, at vi “glemmer” os selv, når vi ved, det kan føre til mistrivsel, værdikonflikter og stress?

Jeg har en ydmyg, optimistisk og helhedsorienteret tilgang til mennesker og udvikling. Jeg tror ikke på ”tag-dig-sammen-metoden”. I min verden er der altid en årsag til, at vi handler, som vi gør. I stedet for ”tag-dig-sammen-metoden” vender jeg det hele på hovedet, tager detektiv-hatten på og spørger: ”hvad handler det om?”. ”kunne det tænkes at…”, ”er det noget, du kender fra andre områder i dit liv” osv. Jeg går bagom problematikken for at finde sammenhængen og den virkelige årsag.

Spørger du dem, der kender mig eller har været i forløb hos mig, så siger de, at jeg er professionel, har stor viden og en bred vifte af værktøjer og er empatisk. Jeg er god til at “spotte” årsagen, sætte ord på ubevidste tanker og adfærdsmønstre og se nye muligheder. Jeg tegner, giver eksempler (også personlige) og forklarer, hvordan det hele hænger sammen med vores hjerne, hormoner, tanker, adfærdsmønstre og kroppens fysiske reaktioner.

 

Privat:

Jeg er født i 1979 og er opvokset på Falster med min mor, far og storebror. Min far var selvstændig mekaniker og min mor var butiksekspeditrice. Jeg blev passet hos min gudmor, som samtidig passede en butik og var alene en stor del af tiden. For at være helt ærlig, som r.. kedede jeg mig. Jeg startede i skole, da jeg var 5 år gammel og i dag studerer jeg stadigvæk. Jeg elsker at lære nyt, optimere min viden og udvikle mig. Jeg skal bare liiige have en ny indsigt, et nyt perspektiv eller lære noget nyt om psykologi, adfærd, hjernen, hormoner eller stress. Nysgerrighed og søgen efter forståelse, sammenhæng og mening er en stor del af min personlighed, drivkraft og motivation både arbejdsmæssigt og privat.     

 

Hvordan kan man komme i kontakt med dig?

Du kan altid kontakte mig på mobil 2853 8358 eller mail kontakt@charlotterasmussen.com 

 

Jeg coacher både on- og offline

Nogen lærer og udvikler sig bedst ansigt til ansigt i en personlig relation. Andre vil bare have materialet – og arbejde med det hjemme eller lige dér, hvor de er uden at skulle tænke på transport. Derfor tilbyder jeg samtaler både 1:1 (som lige nu foregår som Walk and Talk på grund af Corona), på telefon og Skype/Facetime.