Skip to main content

Derfor skal du sige “tak” til dit tilbagefald

Er du lige som de fleste, så HADER du med garanti at ”falde i”?

Hader følelsen af at miste kontrollen og måske endnu mere …. følelsen af fiasko?

Men ved du, at der også er noget godt ved fiasko?

At ”de gode” rent faktisk er dem, der fejler og ”falder i”, fordi fejl fører til udvikling.

I går mødtes jeg med deltagerne fra et hold, som jeg har kørt i efteråret. Alle havde sat sig et mål før jul, men flere af deltagerne havde ikke nået det. Og til stor frustration selvfølgelig. (Jeg kender selv den følelse til hudløshed).

Men er det lig med fiasko? Betyder det så, at Sund for Sjov metoden ikke virker? Slet ikke. Faktisk tværtimod. Hvorfor? Fordi alle gik hjem med større selvindsigt. Større selvaccept.

Og det er lige netop dét, metoden handler om.

Du skal ikke “bare” gå ned i vægt. Det handler ikke bare om at tabe sig og hurtigst muligt. Det handler derimod om, at du lærer dig selv bedre at kende. At du kommer i kontakt med dig selv. At du ser dig selv og dine udfordringer i øjnene og siger, ”okay, det er sådan jeg er – og det er okay”. ”Nu har jeg set det”. “Nu har jeg forstået, hvad det koster”.

Pludselig er det ikke længere lige så svært og lige så uretfærdigt at skulle vælge noget andet end de andre.

”Jeg kender konsekvensen, og jeg bruger den positivt – til at passe bedre på mig selv”

Og det er en vigtig erkendelse og del af processen, fordi det er med til at skabe et solidt og realistisk fundament, som du kan bygge videre på.

Hvad lærte de så?

Det mest overraskende var, at de fleste havde klaret sig godt i julen. At julen faktisk ikke var den største udfordring. Det var efterjulen og januar derimod. Og den udfordring slog hårdere, fordi de ikke havde set den komme.

Da julen var vel overstået blev tøjlerne sluppet, men det gjorde også, at udfordringen “slog” hårdere.

Men hvad var det så, der slog dem ud af kurs?

Selvfølgelig var det individuelt, men fælles var, at mødet med hverdagen og kollegaerne påvirkede dem mere, end de havde set eller forventet. Skiftet fra roen, nærværet og tætheden med familien til mødet med hverdagen og kollegaerne, der var gået i “den gamle” slankekursmentalitet. Som sad der med deres salat og danskvand og kunne fortælle, at de havde tabt sig 3 kilo på en uge.

Pludselig kom tvivlen…

Var det nu det rigtige, de havde valgt?

De gik jo så hurtigt for de andre.

Frygten og usikkerheden kom tilbage.

Men det er ikke unaturligt, for den nye livsstil og det nye fundament skal netop stå sin prøve i januar og det kan være svært, når man er “helt nybygget”.

Et solidt fundament tager tid at bygge op.

Se bare et træ for dig. Er rødderne ikke solidt plantet i jorden, så er det lettere at vælte om kuld. Men rødderne bliver større og stærkere år efter år. Allerede efter ét år, har det fået mere ”fat”.

Og sådan er det også med deltagerne.

De vil allerede om få måneder være mere robuste og selvsikre, fordi de har fået mere fat i sig selv og erkendt, hvor deres styrer og svagheder ligger henne.

Et råd som du måske kan bruge…

Jeg spurgte damerne… ”Hvis du skulle give dig selv ét råd med de erfaringer, som du nu har samlet, hvad er så det?

Og her kan du høre et par af deres svar:

  • Hold jul på den sunde måde – det kan du styre
  • Sig til dig selv, når januar kommer: “det her, det kan du godt”
  • Bliv ved – det virker
  • Mød dig selv med større accept
  • Lad være med at spise mindre dagen efter en ”fest”. Dit blodsukker bliver ustabilt og så ryger du lynhurtigt tilbage i den gamle slankementalitet og spiser ukontrolleret
  • Ryd ud i kalenderen. Giv plads til ro, søvn og natur. Det kræver energi at komme tilbage til hverdagen og det skal der være plads til.

Husk derfor….

Sig tak til dit tilbagefald. “Tak fordi du bragte mig indsigt”. “Tak fordi du gjorde mig stærkere, så jeg kan gå julen og januar i møde endnu stærkere næste år”.

Tak fordi du læste med. Jeg håber, du blev inspireret!

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping Cart