Skip to main content
header2016-turkis

Sund for Sjov metoden spænder over 3 niveauer. Dem kan du læse om og blive klogere på her:  

 sund-for-sjov-modellen-

 

Niveau 1: Fokus på kroppens basale behov

En krop hvis basale behov ikke er opfyldt, er en stresset krop. Så enkelt kan det siges. En sund tarmflora, et stabilt blodsukker, den rette balance mellem vitaminer, mineraler, fibre og fedtstoffer, vand, søvn og motion er alle basale behov, som skal være opfyldt, for at du kan trives og have overskud til et sundt, sjovt og energifyldt liv.

Din krop påvirkes af alt lige fra den mad, du spiser, til de tanker du tænker. Det går begge veje – din tarm påvirker dine tanker og dine tanker påvirker din tarm. I min praksis lærer du at se ”dybere”. Du får indsigt i den nyeste videnskab kaldet epigenetik, som afdækker, hvordan din hjerne, tanker, fordøjelse, organer og hormoner interagerer med hinanden og påvirker din krop.

Vi starter med din fordøjelse og den kost, du spiser. På niveau 1 taler vi om tarmbakterier, hormoner, blodsukker, vitaminer, mineraler og forbrænding. Jeg underviser dig i, hvordan dit blodsukker reguleres alt efter hvilken mad, du spiser og du får konkrete eksempler på, hvordan du ved hjælp af små ændringer tilbereder og sammensætter dine måltider, så du føler dig mæt og energifyldt dagen lang.

Løftede pegefingre er der ingen af. De er kun med til at stresse din krop. Hele grundtanken i Sund for Sjov metoden er, at du må spise alt. Spørgsmålet er, om du har lyst, når du lærer at mærke efter og bliver bevidst om, de årsager og sammenhænge, som er med til at udløse din træthed og sukkertrang.

 

Niveau 2: Fokus på tanker og følelsesmæssige behov 

Stress er hverken godt eller skidt. Det er din reaktion på stress, som er altafgørende. Vi kan støtte din krop med de rette næringsstoffer, den rette kostsammensætning og motion, men arbejder vi ikke med dine tanker, kommer du aldrig helt i mål. Hver eneste tanke, du tænker omsættes via din hjerne til hormoner og påvirker din krop – derfor skal dine tanker også med.

På niveau 2 i Sund for Sjov modellen lærer du at vende blikket indad og lytte til dine tanker. Sammen tager vi detektivhatten på og går baglæns (i det tempo du er klar til). Vi rydder op i ”fejltolkninger” og “overbevisninger”, som er med til at stresse din krop. Er der behov for det, bruger vi tankefeltterapien – også kaldet TFT – til at “spore” og forløse dine følelser. Metodisk set formår TFT at kombinere både kvantefysik, biologi, meridianterapi og klinisk psykologi. Det unikke ved TFT set i forhold til stress og ubalancer er, at selve terapien og den dertilhørende algoritme (en særlig banketeknik udført i en bestemt rækkefølge), er i stand til at afbalancere nervesystemet og herunder kamp/flugt nervesystemet.

Du lærer, hvordan du slipper ud af alt-eller-intet-tankegangen og fylder dit sind med nye tanker, som gør det sjovt og energifyldt at være dig og vækker din lyst til at lave sund mad, dyrke motion og passe kærligt på dig selv.

 

Niveau 3: Fokus på dit autentiske jeg

På niveau 3 tager du hul på den endelige rejse hjem til dig selv. Du tager hul på et nyt kapitel i dit liv, hvor du bevidst vælger at lytte til dig selv og leve i overensstemmelse med den du er og dine behov.

I en sådan proces er det naturligt, hvis du mærker ubehag. Det kan være angstprovokerende at bryde gamle tanke- og adfærdsmønstre. Derfor er det vigtigt, at du har en coach ved din side, som holder fokus og har gået vejen før dig. Jeg ved, både af faglig og personlig erfaring, hvad der venter dig ude på “den anden side”. Hvis du ikke våger pelsen, er der stor sandsynlighed for, at du snyder dig selv for succes! Der er nemlig den mulighed, at det kan gå godt og blive helt fantastisk, selvom en gammel overbevisning forsøger at fortælle dig det modsatte.

Måske tror du, at sundhed og selvudvikling handler om at ”fixe” dig selv… “så bliver alting godt.” Det er en udbredt misforståelse. Så længe du tror, det er muligt at nå til et sted, hvor du aldrig mærker smerte, vrede, ked-af-det-hed, irritation eller frustration, er det kun med til at fastholde dig i følelsen af fiasko – fordi det ikke er realistisk. Du kan aldrig bruge et sundhedsprojekt eller et selvudviklingsforløb til at få din historie, fortid eller “bagage” til at forsvinde. Det er først i det øjeblik, du indser dette og trækker din forventning om at blive fixet hjem, at du kan vende stress og følelsesmæssig smerte til forståelse, indsigt og personlige ressourcer og leve et liv i overensstemmelse med dig selv og dit autentiske jeg.

 

HZ0A5394På niveau 3 er målet, at du slutter fred med dig selv og det liv, du nu engang har levet. At du erkender, at der altid vil være bestemte udfordringer, situationer og/eller mennesker, som kan stress dig og vække gamle følelser. Du lærer at gå ind i følelserne og “spotte”, hvad det er i situationen, ved personen eller udfordringen, som tricker dig. Du mærker måske vrede, irritation, frustration eller sorg, men kun så længe, som det tager for dig at forstå de signaler, din krop forsøger at sende dig. Herefter slipper ubehaget og du kan frit gå videre eller bevidst vælge din reaktion og adfærd.

Det er ægte frihed og sundhed på højeste plan!

Shopping Cart