Skip to main content

Hvem er du?

Mit navn er Charlotte. Jeg er en bredt orienteret sundhedscoach med 13 års praksiserfaring og uddannelse. Jeg videreuddanner mig løbende indenfor kost, kosttilskud og simpel hverdagssundhed for at kunne tilbyde en faglig høj kvalitet, give dig den mest optimale vejledning og hjælpe til at navigere i sundhedsjunglen. Min mission er at hjælpe dig med at få det bedre og inspirere dig til at skabe en sundere og sjovere hverdag, som gør det nemt at leve sundt.

Jeg har altid været nysgerrig på menneskets natur. Hvad motiverer os? Hvorfor får vi stress? Hvad gør kosten for vores velbefindende? Hvor stor betydning har hjernen og vores tanker i forhold til vores sundhed?

Hvad skal der til, for at vi finder balancen og en tilgang, som gør det nemt at leve sundt? Det er en af de væsentligste grunde til, at jeg har udviklet Sund for Sjov metoden.

 

Hvad beskæftiger du dig med til dagligt?

Jeg driver egen praksis, tilbyder sundhedstjek, holder foredrag og hjælper virksomheder og deres ansatte med at finde vej i sundhedsjunglen og få en sundere og sjovere hverdag med mere energi og overskud.

 

Hvad ved du egentlig om sundhed?

img004På en måde er det en visdom, jeg har studeret hele mit liv! Som barn frygtede min mor, at jeg skulle blive tyk, og gjorde alt for at holde mig fra søde sager. Jeg var ikke sådan lige at narre, så jeg fandt en smutvej, og begyndte at spise, når jeg fik fri fra skole. Én smutvej blev til flere, og det blev starten på en ungdom med slankekurer og elevatorvægt.

Sådan stod det på i 15 år, indtil jeg selv blev mor og tog en beslutning, som kom til at ændre mit liv på mange måder. På 1 år tabte jeg 38 kilo, fik en ny levestil, en ny forståelse af sundhed og mig selv og ikke mindst – et nyt spejlbillede.

 

 

Giv 3 gode grunde til, at vi skal droppe restriktionerne?

 

De stresser kroppen – Hvad er det første, du gør om morgenen? Jeg gætter på, at du lader hånden glide ned over din mave og mærker, om den er fed eller flad. Herefter starter du en indre dialog med dig selv om, hvor meget eller hvor lidt du må spise. Du beslutter dig for, at i dag bliver en dag helt uden sukker og brød. Gør du det ikke i sengen, så sker det, mens du står på badevægten, børster tænder, sætter hår, sidder i bilen på vej til arbejde (eller alle fem steder!). Men det er usmart, for alle dine regler og restriktioner stresser din krop. Når mad bliver ”farlig” eller “forbudt”, aktiverer du ubevidst følelsen frygt, som sætter gang i dit kamp/flugt -system med alle dets usunde og fedende følgevirkninger: Forstoppelse, hovedpine, træthed, lav forbrænding, øget sukkertrang osv. Det er en helt naturlig reaktion!

De stjæler energien og livsglæden – Når vi nu taler om stress: En stresset krop bliver hurtigt en træt og udbrændt krop, som har brug for hurtig energi (læs: sukker). Dit kamp-flugt nervesystemet er skabt til kortvarig brug. Til at overvinde en kortvarig trudsel – ikke til at kæmpe mod din natur og krop dagen lang. Dine tanker vækker følelser og følelser er hormoner. Altså får dine restriktioner din krop til at frigive en stor mængde stresshormoner, men dette ”særbehov” tærer på andre hormoner og skaber ubalancer i hele hormonsystemet. Det kan hverken super foods eller kosttilskud retter op på – det kan støtte din krop, mindske dine symptomer og give dig kortvarig energi (lige som maden og sukkeret), men det fjerner ikke årsagen til ubalancen.

Livet bliver sjovere – Du kan spise alt det, du har lyst til (hvis du vil). Du kan tage alle dine yndlingsretter og give dem et sundere twist. Du kan lege, eksperimentere og se muligheder, som du ikke har tilladt dig selv tidligere. Får du lyst til linser eller pandekager med is, skal du ikke forbyde dig selv det i al evighed. Næ, du skal vende lysten på hovedet og tænke: ”orv, det lyder da lækkert. Hvordan kan jeg lave det – bare på en lidt sundere måde?”. Der er ingen, der kan leve uden lækkerier et helt liv og helt ærligt, hvor sjovt er det også i længden? Det giver ikke mening at holde dig selv i kort snor resten af livet, men det giver mening at se muligheder og leve i overensstemmelse med sig selv og sin krop.

 

SFS_960x112_300b

 

Hvordan adskiller du dig fra andre i din branche? 

Det gør jeg via min uddannelse og en ydmyg, optimistisk og helhedsorienteret tilgang til sundhed. Jeg tror ikke på ”tag-dig-sammen-metoden”. I min verden er der altid en årsag til, at vi handler, som vi gør. Jeg har ”været der selv” og af samme årsag, tror jeg ikke på hverken skyld eller skam som motivationsfaktor. I stedet for ”tag-dig-sammen-metoden” vender jeg det hele på hovedet og spørger: ”hvad handler det om?”. ”kunne det tænkes at…”, ”er det noget, du kender fra andre områder i dit liv” osv. Vi skal bagom problemet, hvis vi vil finde den virkelige årsag. Den kommer vi aldrig frem til, hvis vi bare skal bide tænderne sammen og bruger viljestyrken.

Spørger du mine kunder, så siger de gerne, at jeg er god til at “spotte” årsagen og sætte ord på ubevidste tanker og overbevisninger. Jeg tegner, giver eksempler (også personlige) og forklarer, hvordan det hele hænger sammen med vores adfærdsmønstre og krops reaktioner.

 

Hvad er din drivkraft? 

Det gør min familie og i særdeleshed mine børn. Min kærlighed til mine børn er en af mine absolutte største drivkræfter i mit liv. Jeg tror, børn lærer af deres omgivelser og af det, de gennemlever. Derfor nytter det ikke noget, at jeg ”bare” fortæller mine børn, hvad de skal gøre og så undlader at gøre det selv. Hvis jeg vil, at mine børn skal gå efter det bedste i livet, så må jeg også gøre det. Det er vigtigt for mig, at mine børn grundlæggende tror på, at de er værd at elske præcis, som de er. At de har tillid til livet og går efter dét, som er godt for dem – også selvom det ikke ligner det alle andre gør. På mange kan man sammenligne mine klienter med mine børn, for det er præcis det samme, som driver mig i forhold til at hjælpe dem.

 

Har du en hemmelig passion?

HZ0A5302Ja da! Jeg er vild med at studere sammenhængen mellem krop og sind. Jeg tror, at der er en mening, eller lektie, bag alle de ubalancer eller symptomer, som vores krop udvikler. Havde jeg ikke været overvægtig og fået to børn med fødevareintolerance, så havde jeg sikkert aldrig fået så stor en viden om sundhed, psykologi og stress, som jeg har i dag.

Vi skal bare lære at kigge lidt anderledes på livets udfordringer.

Jeg læste forleden, at udfordringer og forhindringer ikke opstår for at gøre livet svært for os eller straffe os. De opstår derimod fordi, det er tid til at give slip og bevæge os videre i en ny retning – det er da en smuk tanke!

 

Hvordan kan man komme i kontakt med dig?

Slå på tråden 2853 8358 eller send mig en mail via kontaktformularen her.

 

Jeg guider både on- og offline

Nogen lærer og udvikler sig bedst ansigt til ansigt i en personlig relation. Andre vil bare have materialet – og arbejde med det hjemme eller lige dér, hvor de er og når ungerne sover. Uden at skulle transportere sig til en coach. Og uden at skulle lede efter en ledig p-plads. Derfor rådgiver og underviser jeg på flere måder.

 

Du kan …

Tage et personligt forløb ansigt til ansigt eller via Skype.

Booke et foredrag eller en firmadag.

Tilmelde dig mit nyhedsbrev, læse min e-bog og lære det, hvor du vil, når du vil – fx. lige nu med det samme.

Shopping Cart